Jan Sluijter Photography | Dierenriem – Appartementencomplex Nieuwe Binnenweg Rotterdam
12712
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12712,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dierenriem – Appartementencomplex Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Categorie
Architectuur, Reportages
Tags
Adriaan van der Plas, Rotterdam
Over dit project

Adriaan van der Plas (geboren op 31 januari 1899 te Rotterdam) is de ontwerper van de door Russell-Tiglia uitgevoerde keramische gevelornamenten met thema’s uit de Zodiac. Deze gevelornamenten zijn toegepast in het complex woningen aan de Nieuwe Binnenweg 38 t/m 116, te Rotterdam. Van deze keramische gevelornamenten bestaan ook kleine, eveneens door Russell-Tiglia vervaardigde losse siertegels. Van der Plas is overleden te Kerkrade op 20 september 1974.

 

VRIENDEN VOOR HET LEVEN – HENK CHABOT EN ADRIAAN VAN DER PLAS
4 MAART T/M 17 JUNI 2018

Adriaan van der Plas (1899-1974) en Henk Chabot (1894-1949) waren studiegenoten en goede vrienden. Samen volgden ze de internationale ontwikkelingen in de kunst en maakten ze reizen. Deze dubbeltentoonstelling geeft een beeld van hun vriendschap in schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek.

In deze dubbeltentoonstelling ligt het accent op Van der Plas, met werken uit de vroege jaren ‘20 tot aan de latere portretten, waaronder dat van de toenmalige
koningin Juliana. De werken van Chabot en Van der Plas komen uit verschillende museale, openbare en particuliere collecties.